کتاب "کم عمق ها، اینترنت با مغز ما چکار می کند" را توی ماه مهر مهربانم تمام کردم، با اینکه حدودا ۴۰۰ صفحه بود (البته ۴۰۰ صفحه پرو پیمون) و فکر می کردم از حوصله مطالعم خارج باشه ولی با اقتدار تموم شد و کلی هم از خوندنش لذت بردم.
قسمت های اول کتاب که بیشتر درباره ساختار کار مغز، خاطرات نویسنده از تکنولوژی و داستان های تاریخی درباره مغز و حافظه بود و در ادامه نویسنده با مهارت و استدلال های خوبی به من ثابت کرد که اینترنت و تکنولوژی های وابسته به آن همونطوری که می تونه کلی سود داشته باشه اگه حواسمون نباشه می تونه کلی زیان هم داشته باشه.
اینکه استفاده زیاد از اینترنت می تونه عادات مغزی جدیدی در ما ایجاد کنه و تمرکز مارو پایین بیاره و مغزمون رو عادت بده به اینکه کلی اطلاعات درون خودش داشته باشه ولی از هر کدوم خیلی سطحی، شاید برای خیلی هامون چیز جدیدی نداشته باشه ولی این نکته این عادات جدید حتی تو ساختار شیمیایی و فیزیکی مغز ما تاثیر میزاره یکم وحشتناکه.
در کل کتاب خیلی مفیدی بود و سعی می کنم یکسری عادات خوب مغزی گذشته رو برای خودم بر گردونم مثل به خاطر سپردن شماره تلفن ها و ... یا اینکه در زمان استفاده از کامپیوتر نوتیفیکیشن هارو قطع کنم تا همینطور رو تمرکزم راه نرن و ...
نتایج:
- بعضی موقع ها بخودت میای میبینی تو چیزایی که همه زندگی ازش متنفر بودی داری غلط میزنی و اصلا حواست نیست. دوست خوب مثلا یک کتاب یا یک فرد دلسور یا ... می تونه همیشه یکسری چیزارو دوباره بهت یادآوری بکنه تا خودتو نجات بدی و عادتاتو تغییر بدی و خودتو زندگی کنی.
- کتاب یه چیز خیلی خوبی که داره اینه که برای آدم حس تفکر و مطالعه عمیق رو میاره، سعی می کنم زمان هر بار مطالعه خودم رو به بالای ۳۰ دقیقه افزایش بدم، یعنی حداقل ۳۰ دقیقه تمرکز و دور از همه چی.
کاملا مصمم شدم که این کتاب رو بخونم :)