پس از سال ها و بعد از Java 5 یک نسخه انقلابی دیگر از جاوا عرضه شده است و کم کم پس از گذشت بیشتر از دو سال، جامعه توسعه دهندگان جاوا در حال وفق دادن خود با امکانات و سیسنتکس های جدید آن هستند. اصلی ترین قابلیت های Java 8 حول و حوش افزودن امکانات لازم برای کمی functional کردن جاوا بوده است تا کم کم جاوا از یک زبان برنامه نویسی imperative به یک زبان hybrid تبدیل شود ولی به نظر من امکانات اضافه شده در Java 8 برای پشتیبانی از سبک برنامه نویسی Functional بیشتر در حد syntactic sugar بوده و بدلیل backward compatible نگه داشتن جاوا در نسخه ۸ جاوا فقط کمی Functional شده است و اگر کسی با مفاهیم برنامه نویسی Functional آشنایی داشته باشد متوجه می شود که جاوا کماکان خیلی بیشتر imperative است تا Functional.

 

اگر برای یادگیری جاوا ۸ بدنبال یک منبع مطمئن و کامل هستید به شما کتاب Java 8 in Action  را پیشنهاد می کنم. مزیت اصلی این کتاب این است که علاوه بر اینکه با جزئیات فراوان و دقیق قابلیت های جدید جاوا ۸ را معرفی کرده، تمرکز زیادی بر معرفی سبک برنامه نویسی Functional داشته است و بصورت کامل خواننده را با دنیای برنامه نویسی Functional آشنا می کند که این کار بخصوص برای توسعه دهندگان جاوا که آشنایی کمتری با این سبک دارند عالی می باشد.

 

اخطار: اگر فقط میخواهید با قابلیت های جدید جاوا ۸ آشنا شوید و آنها را یاد بگیرید توصیه می کنم کتابی دیگر که فقط بر روی این هدف تمرکز دارد را مطالعه کنید. بدلیل اینکه این کتاب شما را بخوبی با سبک برنامه نویسی Functional آشنا می کند و همچنین با توجه به فوق العاده ضعیف بودن جاوا ۸ در زمینه برنامه نویسی Functional ممکن است پس از آشنایی با دنیای برنامه نویسی Functional دیگر از جاوا خوشتان نیاید و از کدنویسی با آن زجر بکشید !!!